Vakantietip

01/07/2009
Vakantietip

Je tuin klaar voor vakantie?

Stoom je moestuin enkele dagen voor je vertrek klaar en geniet na de vakantie van lekkere groenten Voor de meesten lonkt de vakantie al, maar is je tuin al klaar voor het verlof? Je zorgt er het best voor dat de planten tijdens je afwezigheid niets tekort komen. Bij je thuiskomst ligt je tuin er gegarandeerd nog tip top bij. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om uw moestuin klaar te stomen:

 • De erwtjes, tuinbonen, sla en spinazie kunnen worden geplukt. En als je tijd over hebt, dan zaai je gewoon nog vlug wat rijtjes nieuwe sla en spinazie. Na je vakantie heb je dan snel weer verse, zelf gekweekte groenten.
 • De courgettes, pompoenen, komkommers en meloenen controleer je best nog eens op slakkenvraat (tip: plaats een slakkenval). Ze hebben ook baat bij een extra laag compost en organische mest. Zelfs als je komkommers en courgettes nog klein zijn, kun je ze beter nu al plukken. Bij je thuiskomst zouden ze te groot zijn voor consumptie.
 • De 'dieven' haal je een laatste keer uit de tomaten. Bind ze vast aan de tomatenspiralen. In de zomer groeien tomatenplanten vliegensvlug en het zou jammer zijn dat ze afknappen.
 • Regel een oppas voor de serre. Zelfs al laat je de deur en de ramen openstaan, dan drogen de planten onder het glas ongelooflijk vlug uit. De oppas kan verhinderen dat al uw planten verdorren. Uiteraard kun je op zeker spelen en ervoor zorgen dat de druppelkit uw planten een hele dag van water voorziet. De oppas hoeft dan alleen het waterreservoir aan te vullen, want uw planten krijgen gedurende 24 uur druppelsgewijs water. Geniet van je vakantie!
 • Terug ...

  Nieuws

  ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

  Na de man cave is er nu ook de She Shed.

  Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

  ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak