Bij ACD werken we in een hecht team

25/04/2009

De Weekbode Roeselare nam een kijkje bij ACD:

werken bij ACD

Bart Van Lierde werkt als sales manager bij producent van hobbyserres ACD

"Trekken aan dezelfde kar"

ROESELARE - Bart Van Lierde is sales manager bij ACD, producent van hobbyserres en carports. Hij zag het bedrijf groeien en daarvoor is hij zelf ook verantwoordelijk. "Ik ben trots op wat ik heb bereikt, maar 't is elke dag hard werken." Bart Van Lierde (33) is afkomstig van Aalst en volgde een opleiding handelsingenieur aan de EHSAL. Na zijn studies werkte hij zes jaar bij Shurgard Self Storage, een bedrijf dat opslagruimtes verhuurt. "Na zes jaar vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ben ik als district manager bij Aldi gaan werken. Dat lag me echter niet en na een jaar ben ik al weer opgestapt." Bart reageerde vervolgens op een vacature bij ACD en werd aanvaard als sales coördinator. "Ik kende het bedrijf niet, maar het product lag me wel. ACD is een familiebedrijf dat 21 jaar geleden werd opgericht. Het is heel klein gestart, maar de laatste jaren kende ACD een enorme groei." Als sales coördinator is Bart mee verantwoordelijk voor die groei. "Toen ik hier begon, bestond mijn taak er vooral in om de verkoop te structureren. We zijn nu al volop bezig met de toekomst. Dit is de uitdaging waar ik dagelijks voor sta."
Echte familie
Als Aalstenaar moet Bart wel elke dag 93 km op en af naar Roeselare. "Ik heb die afstand nooit een bezwaar gevonden. De uitdaging weegt voor mij zwaarder door dan de afstand. Elke dag kom ik met plezier werken, want ik heb een duidelijk doel voor ogen. De sfeer zit ook supergoed. Iedereen trekt aan dezelfde kar. We streven allemaal hetzelfde doel na en dat maakt het zo plezant om te werken." Of Bart het niet vervelend vindt om als Oost-Vlaming tussen al die West-Vlamingen te werken? "West-Vlaanderen was totaal onbekend terrein voor mij. Maar dat is heel goed meegevallen. Al vanaf dag één voelde ik mij aanvaard. West-Vlamingen zijn aangename mensen om mee te werken. Het zijn joviale mensen, maar tegelijk harde werkers en dat komt een bedrijf alleen maar ten goede." Bij ACD werken in totaal 40 mensen. "We vormen een echte familie. Er wordt van alles georganiseerd voor het personeel, zodat we elkaar ook buiten de werkuren beter leren kennen. Zo is er elk jaar een personeelsfeest, een nieuwjaarsdrink, een vakantiedrink en een personeelshappening. Van een echte hiërarchie is geen sprake. Ik vind dat trouwens een negatief woord. Er is wel structuur. Mensen weten bij wie ze terecht kunnen met problemen en iedereen kent zijn plaats. Er is ook een goede communicatie tussen de verschillende afdelingen."
Geen last van crisis
Het gaat ACD de laatste jaren duidelijk voor de wind. Ook van de crisis heeft ACD weinig of zelfs geen last. "Wij hebben in het verleden enkele bewuste keuzes gemaakt. Zo hebben we beslist om te concentreren en om ons toe te spitsen op het serregebeuren. We hebben ook ons eigen merk op de markt gebracht. We plukken nu de vruchten van die beslissingen. De crisis heeft trouwens zelfs een voordeel voor ons. Heel wat mensen gaan opnieuw hun eigen groenten kweken. Het is ook opnieuw hip om je eigen groenten te kweken. Er bestaat een trend naar gezonde voeding en gezond leven en daar komt nog bij dat onze zomers steeds slechter worden. Zonder serre wordt het heel moeilijk om groenten te kweken. Dit alles samen leidt tot een grotere verkoop. Ook steeds meer jonge mensen schaffen zich een eigen serre aan. Het oubollige imago verdwijnt stilaan. Tegenwoordig heb je serres in alle kleuren en maten. Iedereen vindt wel een serre naar zijn eigen smaak."
Eigen groenten kweken
Ook in zijn eigen tuin heeft Bart een serre staan. "Ik heb altijd graag groenten gekweekt. Al van kleins af aan zit dat in mij. In mijn serre kom ik na een drukke werkweek tot rust. Het is trouwens veel meer dan enkel groenten kweken. Een serre is een echte beleving. Niks is zaliger dan bij het eerste zonnetje een boek te lezen in je serre." Veel tijd voor andere hobby's is er niet. Zijn vrouw An werkt als bedrijfsadviseur bij Spar Retail en heeft ook een zeer drukke job. Gelukkig beschouwt Bart zijn job als een hobby. "In mijn werk kan ik mij volledig uitleven. Het is zoals met groenten kweken. Een je de microbe hebt te pakken, geraak je er niet meer van af. Of beter, wil je er niet meer van af", besluit Bart. STEEKKAART: Naam van het bedrijf: ACD nv Adres: Zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare Zaakvoerders: Cristof & Lieven Develtere, Luc Stragier Belangrijkste activiteiten van het bedrijf: fabrikant van hobbyserres Aantal werknemers:40 Andere vestigingen:geen Tot hoe ver in het buitenland levert het bedrijf?Nederland, Frankrijk en Luxemburg Bron: De Weekbode Roeselare - 24/04/2009 - pag. 24 (Tine Terryn)

 

De Weekbode Roeselare nam een kijkje bij ACD en interviewde de sales manager over de teamspirit bij de producent van hobbyserres.

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak