Life Eat & Sports promoot gezonde voeding en beweging

28/04/2010
Life Eat & Sports promoot gezonde voeding en beweging

Gezond eten en voldoende bewegen zijn essentieel voor een gezond leven

Op dinsdag 27 april 2010 vond in Tienen de lancering van Life Eat & Sports plaats. Een team van voedingsdeskundigen, toptrainers, coaches en marketingexperts brengen gezonde voeding en beweging samen. ACD serres was aanwezig op de lancering van het project rond voeding en sporten en het werd nog maar eens duidelijk: Wie gezond wil zijn, heeft nood aan een evenwichtige voeding en voldoende beweging. Uw eigen groenten kweken is een alvast een goede start!

Het Life Eat & Sports team bestaat o.a. uit gezondheidscoach Martine Prenen, groentenkok Frank Fol, diëtiste Christine Tobback, bewegingscoach Rudi Diels, kinesitherapeut Maarten Thysen, Peter De Voght, Dominique Monami en Kim Gevaert. Iedereen heeft ooit al eens gehoord van de voedingspiramide. Life Eat & Sports voegt een bewegingscirkel toe aan deze piramide. Dat betekent eigenlijk dat een gezonde levensstijl een combinatie is van evenwichtige voeding en beweging. Tijdens de lancering benadrukte elk teamlid nogmaals het belang van gezond eten, gezond bewegen, rugpreventie, ... Tuinieren is trouwens een ideale manier om te bewegen. Volgens een studie die voorgesteld werd op de Annual Meeting van de American College of Sports Medicine in Denver beantwoordt 30 minuten tuinieren per dag perfect aan de aanbeveling om minimaal 30 minuten per dag fysiek actief te zijn. Tuinieren zorgt voor een combinatie van uithouding en spiertraining.

Je bent wat je eet

Groenten zijn de hoeksteen van een gezondheidsbevorderende voeding:

 • rijk aan zowel oplosbare als onoplosbare vezels
 • ondersteunt de energiestofwisseling
 • bevatten weinig eiwitten of vetten Een belangrijke tip: Eet groenten van het moment! Seizoensgroenten bevatten meer vitaminen en mineralen Als u zelf groenten kweekt in uw serre of in uw moestuin, dan kunt u dagelijks smullen van dagverse groenten boordevol vitamines!
 • Légumaise = The Color of Taste

  De genodigden konden tijdens de lancering van Life Eat & Sports proeven van het groentesausje Légumaise. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken: Toscane, Vietnam, Provence, Perigord, Brabant, Mediterana, Thai, Bilbao en Italia. Légumaise is lekker bij aperitief als dipsaus, voor een knapperige snakc, als smeuïg smeersel op je boterham of toast, heerlijk bij pasta of aardappelsalade,...

  Smaakbom = Pittige knabbel

  De Smaakbom is een hapklare groenteportie voor bij uw boterhammen of als gezond tussendoortje. Het is een ideale manier om één derde van de aanbevolen dagelijkse portie groenten te eten.

  Martine Prenen van TV-zender Exqi interviewde Frank Fol naar aanleiding van de lancering van Life Eat & Sports.

  Extra foto's

  Terug ...

  Nieuws

  ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

  Na de man cave is er nu ook de She Shed.

  Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

  ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak