Geleid bedrijfsbezoek ACD op 17 september 2011

14/09/2011
Geleid bedrijfsbezoek ACD op 17 september 2011

Op zaterdag 17 september stelt ACD zijn deuren open. ACD is een bedrijf in volle expansie. Tijdens deze 6 jaren zaten ze bij ACD niet stil: de omzet van het bedrijf groeide tijdens deze 6 jaar, dit tijdens de grootste  economische en financiële crisis ooit.En ook naar de toekomst toe zien ze bij ACD nog tal van groeimogelijkheden.
Zonder twijfel bereikte ACD gedurende deze 5 jaar een leiderspositie op het gebied van hobbyserres in de Benelux en Frankrijk. ACD kon als geen ander inspelen op heel wat trends: het razende tempo van de vergrijzing van onze bevolking.  Deze bevolkingsgroep is een ideale doelgroep voor een hobbyserre.  Of wat voor onze Belgische staat als een tijdbom wordt ervaren (ivm de stijgende kost voor onze pensioenen) speelt hier duidelijk in het voordeel van ACD 

Er is ook een trend waarbij de consument zich wil onttrekken aan de snelheid waarin onze maatschappij tegenwoordig draait, ontstressen dus, terug naar de natuur, naar duurzaamheid.  Dat betekent ook terug naar het bloemenzaadje of naar het eigen fruit en groenten kweken.

 Er is een groeiende aandacht voor ons milieu: waarom zouden we fruit en groenten eten dat 5000 kilometer verder gekweekt wordt en wordt overgevlogen naar ons land, als we zelf zo'n lekkere groenten en fruit hebben in onze serre?  Bovendien zijn we ook zeker van de kwaliteit, want we weten waar onze producten vandaan komen.  Minder CO², ACD doet mee!  ACD draagt bij tot een groenere wereld.  Zelf groenten en fruit kweken betekent gezonder leven, geen overbodige en milieubelastende verpakkingen, geen nodeloze en verre transporten.  De eerlijke en gezonde smaak van eigen geteelde groenten.

Eten wordt op den duur onbetaalbaar.  Door de toenemende bevolking, de bijhorende economische activiteiten en de klimaatsverandering neemt de biodiversiteit wereldwijd af.  Voedselprijzen stijgen onder andere omdat landbouwgronden schaarser worden.  Wat staat er ons te wachten wanneer de schaarste zodanig wordt dat de vraag het aanbod overstijgt?

En ten slotte: de voedselpiramide krijgt er onderaan een extra balk bij, namelijk 'beweging': gezonde voeding combineren met beweging.  Wat is de gezondste vorm van bewegen die dicht staat bij gezonde voeding?  Inderdaad: moestuinieren.

                                                                                                                                                     

Praktisch:

Natuur-en tuinliefhebbers, VELT en Natuurpunt worden bij ACD verwacht omstreeks 10u. En de rondleiding duurt tot rond 12u. Afspraak dus zaterdag aan het ACD gebouw in de Zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare met zaakvoerder Luc Stragier.

 

 

 

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak