Kinderen en het eten van groenten

05/01/2012
Kinderen en het eten van groenten

Kinderen kunnen al snel hun neus optrekken bij het horen van het woord ‘groenten’ alleen al.Hoe kan je aan jouw kids op een creatieve manier groenten voorschotelen?

‘Profiel’, een uitgave van het Onafhankelijk Ziekenfonds, kaart in het artikel ‘Kinderen en groenten: Jakkes of Jammie?’ de kieskeurigheid van kinderen aan als het op groenten eten aankomt. Het magazine geeft meteen ook een handjevol tips mee aan de ouders. Met creativiteit en volharding slaag je er zeker in om jouw kroost groenten voor te schotelen, aldus ‘Profiel’. Stop kleur in hun bord, geef groenten als tussendoortje, geef een overzichtelijke portie...

Een van de tips is het samen kweken van groenten met jouw kinderen. Betrek jouw kind bij het kweken en het bereiden van de groenten. Zo worden de groenten op zich al een heel stuk interessanter voor het kind. Bijvoorbeeld samen radijsjes of kerstomaatjes kweken met jouw kind kan leuk en meteen lekker zijn.  Kinderen vinden het fantastisch om groenten te zien groeien die ze zelf hebben gekweekt.

 

 

‘Kinderen en groenten: Jakkes of Jammie?’ is een interessant artikel uit 'Profiel', een uitgave van het OZ.  

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak