Donderdag Veggiedag

02/02/2012
Donderdag Veggiedag
Stad Gent kwam deze week niet alleen in de media door de God en klein Pierke-aflevering die in het teken stond van burgervader Daniël Termont, maar ook vanwege het oorspronkelijk Gentse initiatief ‘Donderdag Veggiedag’! Door vermeldingen op onder meer het CNN- en BBC-journaal  bracht het de stad ondertussen al 20 miljoen euro aan media-aandacht op.
Los daarvan willen we van de gelegenheid nog eens gebruik maken om de campagne onder uw aandacht te brengen.
Velen onder ons lusten natuurlijk een stukje vlees, maar één maal per week is het gezond om uitsluitend vegetarisch te eten, vindt de vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Instituut) en wij kunnen hen daarin volledig volgen!
Daarom vindt u hieronder enkele vegetarische gerechten die u aanstaande donderdag kunt bereiden :
Een heerlijke carpaccio van zelfgekweekte rode biet;
Een stoofpotje van tofu met verse groentjes ;
Pasta met een saus gemaakt van onder meer zelfgekweekte paprika’s;
Een prei-stamppot of prei met zomerse paprikavinaigrette ;
Of eenvoudigweg een pizza Margherita;
Vanzelfsprekend kun je hiervoor groenten uit je  eigen ACD-serre of moestuin gebruiken.
Heb je zelf nog andere voorstellen, post ze dan zeker op onze Facebook-pagina en deel ze met andere zelfkwekers!
Stad Gent kwam deze week niet alleen in de media door de God en klein Pierke-aflevering die in het teken stond van burgervader Daniël Termont, maar ook vanwege het oorspronkelijk Gentse initiatief ‘Donderdag Veggiedag’! Door vermeldingen op onder meer het CNN- en BBC-journaal  bracht het de stad ondertussen al 20 miljoen euro aan media-aandacht op.

Los daarvan willen we van de gelegenheid nog eens gebruik maken om de campagne onder uw aandacht te brengen.

Velen onder ons lusten natuurlijk een stukje vlees, maar één maal per week is het gezond om uitsluitend vegetarisch te eten, vindt de vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Instituut) en wij kunnen hen daarin volledig volgen!

Daarom vindt u hieronder enkele vegetarische gerechten die u aanstaande donderdag kunt bereiden:
Een heerlijke carpaccio van zelfgekweekte rode biet;
Een stoofpotje van tofu met verse groentjes;
Pasta met een saus gemaakt van onder meer zelfgekweekte paprika’s;
Een prei-stamppot of prei met zomerse paprikavinaigrette;
Of eenvoudigweg een pizza Margherita;


Vanzelfsprekend kun je hiervoor groenten uit je  eigen ACD-serre of moestuin gebruiken.
Heb je zelf nog andere voorstellen, post ze dan zeker op onze Facebook-pagina en deel ze met andere zelfkwekers!

Bron: ‘Donderdag Veggiedag’,31 januari 2012, Het Nieuwsblad  Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak