Zelf kwekenÖ dat smaakt!

29/02/2012

De Belgische Tuincentra Vereniging organiseert in samenwerking met talrijke leveranciers, waaronder ACD,  een campagne om de eigen kweek van groenten en fruit in onder meer de moestuin en serre te promoten, “Zelf kweken… dat smaakt!”.
Deze morgen woonden we de persconferentie bij in Tuincenter Claes te Edegem.

Luk Nuytten van BTV verklaarde de persconferentie voor geopend en stelde ons de campagne voor. Met deze campagne willen ze jonge gezinnen aanzetten om zelf hun groenten en fruit te kweken. Dit gaan ze doen door onder andere workshops te organiseren in diverse tuincentra, online verschillende tips te geven alsook door te verwijzen naar boeken over het thema.  Angelo DornyOnder meer het boek ‘Groenland’ van Bartel Van Riet (van het gelijknamige  één-programma) en het boek ‘Angelo’s Groentetuin’ van
Angelo Dorny, over wie u binnenkort meer zal vernemen       
 
Audrey Borra, Katho-studente, gaf er eveneens een demonstratie over kweken in een vierkante metertuin, hetgeen heel erg populair is in de VS. Het grote voordeel is dat iedereen er overal mee aan de slag kan, zelfs wie enkel over een dakterras of koertje beschikt. Bovendien is het heel eenvoudig te onderhouden.


Dave De BelderDoorlopend werden er  ‘smaakbommetjes’ bereid door topchef Dave De Belder van restaurant ‘De Godevaart’ in Antwerpen. De Belder staat erop dat al zijn ingrediënten uiterst vers zijn en besteed uiterste zorg aan de aankoop van zowel vis, vlees als groenten.  Zo heeft hij een afkeer van supermarktgroenten, die door een teveel aan water geen smaak meer hebben meer hebben. Hij serveerde ons onder meer een heerlijk soepje op basis van aardpeer en een vleugje limoensap.
Smakelijk en veel kweekplezier!

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak