Brussel wil aantal moestuinhouders verdubbelen

29/05/2012
Brussel wil aantal moestuinhouders verdubbelen Slechts 1 op 5 Brusselaars kweekt momenteel zelf groenten en/of tuinkruiden. Té weinig zegt minister van Leefmilieu Evelyne Huyttebroeck van Ecolo. Daarom zette de minister een moestuinetwerk op. Ze wil nieuwe moestuintjes voorzien, onder andere in parken. Het moestuinnetwerk deelt 5000 starterskits uit om een moestuin te beginnen.

In het pakket ziten tal van zaadjes. Onder andere zaadjes voor rucola, snijbier, bonen en radijzen. De kits worden verdeeld op de Dag van Het Leefmilieu (5 juni) en op markten.

Vele Brusselaars beschikken niet over een tuin. Geen probleem zegt de minister, een tuin is geen noodzaak om aan de slag te gaan. Men kan klein beginnen met kweken. Op het terras of op de vensterbank.Bron: 'Gewest wil aantal moestuinhouders verdubbelen.', 23/05/2012, online op: Brusselnieuws.be (via brusselnieuws.be/artikel/gewest-wil-aantal-moestuinhouders-verdubbelen?show=video_87773)Kweken in een ACD-serre op een dak in Brussel? Het kan!

Annemie Maes bewijst dat het kan! Ze woont in een loft in Brussel en op haar dak kweekt ze groenten. Ze beschikt over een ACD-serre op haar dak! Echte 'dakgroenten' uit haar eigen 'dakserre' dus. Voor haar is het moestuinieren spaarzaam en ontspannend!

We gingen eerder al in op de opmars van 'Urban Farming' in dit nieuwsbericht.

Meer foto's van Annemie haar daktuin vind je op haar website. (opengreens.net)


Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak