Last van hoofdpijn? Deze 5 groenten -en fruitsoorten bestrijden hoofdpijn!

21/08/2012
Last van hoofdpijn? Deze 5 groenten -en fruitsoorten bestrijden hoofdpijn! Hoofdpijn kan vervelend zijn. We grijpen niet altijd graag naar een pijnstiller, maar pijn hebben is ook geen optie. Probeer eens een van deze 5 natuurlijke pijnstillers. U hoeft ze niet ver te zoeken. Misschien kweekt u ze al in uw serre of moestuin?

Heeft u komkommer staan in uw serre of moestuin? Perfect! Komkommer bestaat voor 95 procent uit water, wat de dehydratatie perfect wegwerkt.

Kweekt u zelf aardappelen? Wel de aardappel heeft een hoog kaliumgehalte. Om hoofdpijn te bestrijden bakt u best de aardappel met schil. Goed voor 600 mg aan kalium. 

Ook fruit zoals bananen, watermeloen en ananas zijn goed tegen hoofdpijn. Watermeloen bevat veel water, wat goed is voor de hydratatie. En deze fruitsoort bevat veel kalium en magnesium. 

Bananen zijn eveneens een stevige combinatie van kalium en magnesium. Het kalmerend effect van magnesium verlicht de hoofdpijn. 

Er zit een enzym in ananas dat al eeuwen beschouwd wordt als ontstekingsremmend. Deze natuurlijke pijnstiller zou eveneens hoofdpijn verzachten! 

Kijk dus sneller eens in uw eigen moestuintje als u pijn hebt in uw hoofd! 

Het proberen waard, niet? 

Bron:  hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1483496/2012/08/09/Deze-vijf-groenten-en-fruit-bestrijden-je-hoofdpijn.dhtml?show=react

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak