Prijsuitreiking Beste Groenterestaurant 2013

06/11/2012
Prijsuitreiking Beste Groenterestaurant 2013

Prijsuitreiking Beste Groenterestaurant 2013

Sinds 2009 organiseert De Groentekok Frank Fol samen met GaultMillau de jaarlijkse verkiezing van Beste Benelux Groenterestaurant. Deze -ondertussen prestigieuse- prijs bekroont hiermee de restaurants die zich onderscheiden door een belangrijk aandeel groenten (en fruit) kwalitatief en culinair op de kaart te plaatsen.

Doelstelling van deze jaarlijkse prijs is om restaurants te overtuigen meer groenten en fruit in hun menu op te nemen en zo gezonde voeding mee te promoten. Een absolute noodzaak nu o.a. obesitas epidemische vormen begint aan te nemen. Wie beter dan deze chefs om de gezonde boodschap "Denk Groenten! Denk Fruit!" uit te dragen naar het grote publiek en dat op een culinaire en lekkere manier!

Zoals bij de vorige edities krijgen ook dit jaar de winnaars een belangrijke vermelding in de nieuwe GaultMillau Gids 2013 en een uniek stuk van Quinze&Milan, een werk van Arne Quinze, als Award mee naar huis.

Genomineerden Vlaanderen:
BRUGGE: Restaurant Zeno - www.restaurantzeno.be
GENT: Restaurant Volta - www.voltagent.be
BERLARE: Restaurant Lijsterbes - www.lijsterbes.be
SINT-KATELIJNE-WAVER: Restaurant Centpourcent - www.centpourcent.be

Genomineerden Wallonië - Groot Hertogdom Luxemburg:
MONS : Restaurant Les Gribaumonts - www.restaurantlesgribaumonts.be
BRUXELLES: Restaurant Er Pu.Re - erpure.be
JUGLINSTER: Restaurant La Distillerie - www.bourglinster.lu


Op uitnodiging van  De Groentekok Frank Fol en GaultMillau waren wij gisteren aanwezig tijdens  de bekendmaking van de winnaar voor de Awards "Beste Groenterestaurant 2013" voor Vlaanderen en Wallonië-Groot Hertogdom Luxemburg. Dit gebeurde tijdens een persdiner.

Op dit evenement kregen  we  tevens alle informatie rond het project "Denk Groenten! Denk Fruit!" te horen, de plannen rond de Award en "De Week van Groenten en fruit 2013" de persconferentie ging door in De Plantentuin van de Universiteit Gent

Tijdens de persconferentie en prijsuitreiking werden volgende hapjes opgediend:
- Groene radijs met kapucijnenblad, reductie appelazijn en kruidenolie
- Gros gris uit Comines met muurkruid en gepekelde look
- Carpacio van jacobsnoot, Nepalese Timut peper, zeezout uit Maldon, verse groentepickels, jonge slamix en gel van citroenazijn
- Tartaar van rode biet, jonagold, waterkers, zure haring en crumble van roggebrood
- Granen, eekhorentjesbrood, butternut, gerookte aardappel met Colonnata spek
- Slaatje van gierst met bloedwortel, groene selder, sjalot, granaatappel, ananassalie bloem en verse geitekaas
- Mandarijntjes, winterpostelein, Ricard en geraspte bittere chocolade
- Pompoenmarmelade, aardappelcrême, koffiesausje en cacao nips
Deze recepten zijn van de hand van Kobe Desramaults (Winnaar Vlaanderen 2012), Philippe Fauchet (Winnaar Wallonië 2012), Dimitri Tytgat (Alfin Catering) en Frank Fol (De Groentekok®).

De partner Alfin Catering zorgde voor de organisatie en garandeerde perfecte kwaliteit.
De aangepaste topwijnen waren  van het Spaanse wijnhuis www.murviedro.es

En de winnaar voor Vlaanderen werd …
- Restaurant Volta uit Gent: www.voltagent.be

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak