Black sabbath heeft invloed op groei planten...

22/04/2013
Black sabbath heeft invloed op groei planten... Een proef in de serre met incalelies en muziek leverden opvallende resultaten op. Britse tuingoeroe Chris Beardshaw vertelde op de radio welke invloed welk soort muziek had op incalelies.

Zijn studenten tuiniers kweekten incalelies in vier serres: in één serre speelde geen muziek, in een tweede serre speelde klassieke muziek, in een derde serre speelde de muziek van Cliff Richard en de vierde serre werd een metalserre met de muziek van Black Sabbath.  "We speelden in deze serres muziek gedurende de hele levenscyclus van de planten. We onderzochten het voorkomen van ziektes, de afstand tussen de knopen, hoe rijkbloeiend ze waren, enzovoort", zo citeerde The Guardian Chris Beardshaw.

Resultaat: de incalelies in de stille serre groeiden heel goed. De planten in de klassieke serre waren iets kleiner, maar meer rijkbloeiend en ze vertoonden minder ziektes. Blootstelling aan Sabbath-classics zorgde voor de kleinste planten, maar die leverden wel de mooiste bloemen op. De planten in de Sabbath serre waren eveneens het best bestand tegen ziektes.  De incalelies in de serre met de muziek van Richard haalden het einde van het experiment niet.

Bron: "Black sabbath doet wonderen voor de tuin", online op: demorgen.be, 21 april 2013

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak