Gezond uit eigen grond

31/03/2015
Gezond uit eigen grond “Tuinieren is populairder dan ooit. Mensen willen gezonde voeding uit eigen streek en gaan zelf aan de slag. Ze planten groenten en fruit of leggen een kippenren aan. Tuinieren is duurzaam, goedkoop en gezond. Maar een goede oogst vraagt wel een goede voorbereiding: gezonde tuingrond, een goede locatie, de juiste plantencombinaties,  hygiëne bij het tuinieren … Daarom lanceert de Vlaamse overheid de campagne ‘Gezond uit eigen grond’. Het doel: op een heldere manier uitleggen hoe een gezonde moestuin eruitziet, en wat een tuinier nodig heeft voor een goede oogst.

Een gezonde moestuin begint bij gezonde grond: een vruchtbare bodem, zonder vervuiling. Daarom biedt de website www.gezonduiteigengrond.be een slimme webtool aan die met snelle vragen de belangrijkste factoren in kaart brengt. Ligt de moestuin vlak bij een drukke weg? Is er industrie in de buurt? Stoken de buren soms een vuurtje in de tuin? Na afloop krijgt de tuinier een duidelijk advies. Een aanrader voor iedereen die houdt van lekkere, verse en gezonde groenten...”

Dit initiatief van de Vlaamse overheid kunnen wij wel smaken. ACD is al jarenlang overtuigd van de voordelen die eigen kweek met zich meebrengt.

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak