UZ GENT en ACD werken samen in het kader van de therapeutische tuin!

09/05/2016
UZ GENT en ACD werken samen in het kader van de therapeutische tuin!

De afdeling revalidatie wil uitstekende en efficiënte basis-, topklinische en topreferente revalidatie bieden voor kinderen en volwassenen, die afgestemd is op de behoefte van de revalidant met ernstige beperkingen en participatieproblemen. De doelstelling is: voor de revalidant een zo groot mogelijke functionele onafhankelijkheid en maximale re-integratie bereiken.

 

Aan de afdeling revalidatie van het UZ Gent werd vorig jaar een ACD Prestige serre geplaatst. Een rolstoelvriendelijke serre waar de patiënten kunnen moestuinieren. Werken in de moestuin maakt deel uit van het revalidatieproces.  

 

Patiënten revalideren en begeleiden, is ze voorbereiden op het leven buiten het ziekenhuis…het leven thuis. Personen met een handicap ervaren door het werken in de tuin dat ze, ondanks hun handicap, toch een (aangepaste) tuin kunnen onderhouden, zelf groenten kunnen kweken waardoor hun eigenwaarde groeit. Misschien krijgen ze inspiratie om van een tuin, later ook een hobby te maken of hun hobby terug op te nemen. Het kweken van groenten kan dan weer gezien worden als een eerste stap in het bereiden van lekkere maaltijden en gerechten, hetgeen op zijn beurt weer een therapeutische waarde heeft. Buiten zijn en zich daarbij ook nog nuttig voelen is voor vele patiënten, die een lange periode in een ziekenhuis vertoeven, een zéér welkome afwisseling. Zo krijgen zij de kans om ook te zorgen (voor de dieren) in plaats van zelf verzorgd te worden.

Hieronder enkele beelden hoe het er in april aan toe ging…

Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak