Hotel -en toerismeschool Spermalie kweekt in een ACD serre

17/06/2016
Hotel -en toerismeschool Spermalie kweekt in een ACD serre
Moestuinieren zit in de lift. De stadsmoestuintjes komen als paddenstoelen uit de grond, tuincentra verkopen meer dan ooit te voor. Ook streekproducten zijn aan een opmars bezig. De mensen gaan met veel plezier shoppen bij hun lokale boer of ambachtslui.

Op Hotel- en Toerismeschool Spermalie combineren we beiden. In de tuin van de school legden we een eigen moestuin aan. Samen met leerlingen en personeelsleden wordt deze onderhouden. In samenwerking met ACD serres, kwam er een prachtige serre voor tomaten, komkommers, pepers,...

Als alles klaar is om te oogsten, duurt het geen minuut voor de chefs in spé aan het koken gaan met deze verse, gezonde en lekkere producten. Want ja, alles in onze moestuin is biologisch!

Een korte tijd later staat er een heerlijk gerechtje op tafel. De kring is rond! Van het veld naar de keuken, naar het restaurant. Bij ons duurt het slecht een paar uurtjes. En zo leren onze leerlingen niet alleen om te koken met onze eigen lokale producten, maar leren ze ook hoe alles groeit, van zaadje tot groente ...

Bij de school staat een Prestige Piccolo in het felroze, vlak voor het restaurant. In hun moestuin staat de grote schuine wandserre S208H-B Prestige.   
Terug ...

Nieuws

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak