Veelgestelde vragen over de aankoop van een serre
 
 
•  Waarom een serre aanschaffen ?
•  Kan een serre 12 maanden per jaar gebruikt worden ?
•  Wat kost een serre ?
•  Is de grootte van mijn serre belangrijk ?
•  Wat zijn de voordelen van een serre in polycarbonaat ?
•  Hoe lang duurt het om een serre te monteren ?
•  Welke fundering heeft een serre nodig ?
Hoe verloopt de levering van een serre? 

• 

Waarom een serre aanschaffen ?

  Een serre aanschaffen, betekent een strijd aangaan met het klimaat. Het klimaat kan gestuurd worden, door de mogelijkheid een maximum aan licht en warmte te verkrijgen. Hierbij is volgende factor uiterst belangrijk : het aantal verluchtingsramen, dit in combinatie met een behoorlijk brede ingang. Een serre wordt namelijk verlucht met het zogenaamde schoorsteeneffect.
Meer informatie
  Terug
   
• 

Kan een serre 12 maanden per jaar gebruikt worden ?

  Een ACD® Prestige serre zal uw kweekseizoen ruim verlengen, zowel in de lente als in de herfst. Het ganse jaar door uw serre gebruiken zal sterk afhangen van uw geografische ligging, de plaats van uw serre en het ter beschikking hebben van verwarmingsmogelijkheden. Tijdens de winter kunnen we vorstgevoelige planten in de serre overwinteren.
Meer informatie
  Terug
   
• 

Wat kost een serre ?

  Veel hangt uiteraard af van uw budget. U kan zich reeds een degelijke tunnelserre aanschaffen met een zeer kleine investering. Laat het ons zo stellen : u krijgt altijd waar voor uw geld. Zoekt u een serre die uzelf en uw kinderen overleeft, dan moet u kiezen voor een stevige constructie. Veel hangt ook af van waar u de serre zal plaatsen : staat deze in de wind, op een open terrein zonder enige afscherming van een haag of een muurtje ? Of wordt de serre in een afgesloten stadstuintje geplaatst. In het laatste geval bent u misschien reeds goed bediend met een lichtere aluminium-constructie. De tomaten zullen in elk geval dezelfde zijn. Volgende factoren spelen ook een rol in de kostprijs van uw serre : monteert u de serre zelf of laat u deze plaatsen ? Maakt u zelf een fundering of koopt u een funderingsprofiel ? Start u met een eenvoudige serre of wenst u een complete serre met alle mogelijke accessoires ? Wij helpen u graag met de juiste keuze voor uw project.
Meer informatie
  Terug
   
• 

Is de grootte van mijn serre belangrijk ?

  De grootte, in het bijzonder het volume van de serre is heel belangrijk. Hoe groter het volume, hoe kleiner de temperatuurschommelingen, hoe gemakkelijker om goede resultaten in uw serre te behalen. Bij de aankoop van een serre denkt u als klant meestal aan één mogelijk gebruik (bv tomaten) waarbij u vergeet dat deze hobby snel kan groeien. Bij het bezoek aan vrienden en familie krijgt u al eens vlug een voorbeeldje mee, en als dusdanig staat uw serre heel vlug vol. U zou verrast zijn hoeveel mensen reeds na 1 jaar terugkomen voor de uitbreiding van hun serre. Jammer voor de investering, wetende dat de kleinste serres relatief de duurste zijn. Een ruitje extra in de lengte kost écht niet zoveel extra. Dus een goede raad: neem uw serre steeds iets groter dan wat u nu voor ogen heeft. We letten ook speciaal op de breedte: de breedte is steeds belangrijker dan de lengte, want uw padbreedte is steeds dezelfde. Dus hoe meer breedte, hoe meer effectieve kweekruimte wordt verkregen.
Meer informatie
  Terug
   
• 

Wat zijn de voordelen van een serre in polycarbonaat ?

  Door de dubbelwandige platen kun je het klimaat gemakkelijker regelen en verkrijg je een beter isolatie: tot 40 % warmtebesparing t.o.v. enkel glas. Door de hogere isolatiewaarde krijg je een constantere temperatuur en een idealer klimaat, zodat voor de planten betere groeicondities gecreëerd worden. Bovendien worden de zonnestralen beter gefilterd. Polycarbonaat is eveneens veiliger en haast onbreekbaar in geval van hagel, voetballen en spelende kinderen. Ook wordt glasbreuk vermeden bij het transport en de montage. Dankzij polycarbonaat verlengen we het seizoen nog eens met een 4-tal weken doordat we vroeger kunnen starten en het seizoen iets verlengd wordt.
Meer informatie
  Terug
   
• 

Hoe lang duurt het om een serre te monteren ?

  In geval u één persoon heeft om te helpen en het terrein ligt klaar, dan kan u heel gemakkelijk de serre opbouwen en uw plantjes verhuizen in 1 tot 2 dagen. De opbouw van de serre gebeurt trapsgewijs volgens een gedetailleerde montagehandleiding met tekeningen en tekst.
Meer informatie
  Terug
   
• 

Welke fundering heeft een serre nodig ?

  De fundering voor een serre is van heel groot belang. Het is de fundering die uw serre beschermt tegen alle mogelijke druk vanuit de grond (grondwater dat opduwt door de vorst, verzakkingen tijdens droge periodes). Hier bieden wij u de keuze. Of u maakt zelf een fundering : een gemetst muurtje, een gegoten beton-fundering of een beton-platen-fundering. Deze oplossingen zijn goed voor zover de fundering haaks wordt geplaatst, met een lichte helling over de lengte, en voldoende diep (tot onder de vorstgrens). Een alternatief en veel eenvoudiger oplossing is de aluminium-fundering.

Een aluminium fundering biedt u:
-tijdsbesparing : deze fundering vervangt alle beton-, muur- of platenfunderingen
-eenvoudige plaatsing: er is geen voorbereidend werk meer. U plaatst de serre rechtstreeks op de aarde
-het biedt u de mogelijkheid (later) uw serre met fundering gemakkelijk te verplaatsen
-de levering gebeurt steeds met voldoende grondankers
-de grond in de serre blijft in verbinding staan met de grond buiten de serre waardoor zouten en zuren gemakkelijker weggeleid kunnen worden.
Meer informatie
  Terug

FAQ

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak