courgette kweken

Courgette "Soleil"
Tijdens het kweekproject wordt de courgette 'Soleil' gekweekt. Deze courgette is een langwerpige, gele courgette.

courgette kweken Teeltwijze
De grote zaden van de courgette Soleil zijn eenvoudig te zaaien. Het zaaien kan in individuele potjes of in een kweekbak. De zaden worden 1,5 tot 2 cm diep gezaaid, met punt naar beneden. Na het zaaien wordt de potgrond lichtjes bevochtigd. Overtollig vocht zorgt ervoor dat de kiem gaat rotten. De optimale kiemtemperatuur bedraagt 20įC. Na vijf dagen zullen de zaden van de courgette Soleil opkomen, daarna mag de temperatuur dalen tot 15-18įC. De vroege zaai, vanaf begin april, heeft een opkweekperiode nodig van vier weken. Deze planten kunnen eind april worden uitgeplant in de serre. Bij een zaaidatum vanaf half mei, kan er worden geplant na twee weken. Eťn plant per vierkante meter volstaat.

Verzorging
De courgette Soleil heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om op tijd te oogsten.

Oogsten
De eerste courgettes Soleil worden vanaf juli geoogst. Het oogsten gebeurt drie keer in de week en in de zomermaanden moet er bijna dagelijks worden geoogst. Het oogsten kan duren tot eind september. De courgettes moeten geoogst worden voor de eerste nachtvorst. Bij het oogsten wordt een lang steeltje aan de courgette Soleil gelaten om de bewaarbaarheid te bevorderen. Om de planten goed te laten doorgroeien, moet er regelmatig worden geoogst. Als de courgette 15 ŗ 20 cm lang zijn, kunnen ze worden geoogst. Dit bevordert de productie van nieuwe bloemen en vruchten. De schil van jonge courgettes is minder dik.

Bewaren
Courgette Soleil wordt beter niet in de koelkast bewaard. De ideale temperatuur om courgettes te bewaren is 10įC.

Gebruik
Courgettes kunnen gestoomd, gebakken, gestoofd of rauw opgegeten worden. Ze worden voornamelijk gebruikt om soep van te maken. De courgettebloemen kunnen ook opgegeten worden of als decoratie te gebruiken.
courgette kweken
courgette kweken

Courgette

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak