Tomatentaart

Tomatentaart

“Dit recept maak ik al jaren. Voor mezelf, maar ook voor vrienden en familie die af en toe een hapje komen eten. Het is klaar in een handomdraai en je maakt het met amper een paar ingrediënten. En het beste is: je kunt deze hartige taart warm en zelfs koud opeten.” 


Ingrediënten

  • 1 rol kant-en klare bladerdeeg
  • 5 middelgrote tomaten (romatype)
  • Mosterd
  • 150 g geraspte gruyere kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Provençaalse kruiden

 

Bereiding

Neem een taartvorm en vet in met weinig olijfolie. Rol er het bladerdeeg over uit en druk lichtjes aan tegen de randen. Prik er met een vork een paar gaten in en verdeel meteen een laagje mosterd over de bodem. Was de tomaten en snijd er plakjes van, gemiddeld één tot anderhalve centimeter dik. Schik de tomaten in de vorm en zorg dat elkaar overlappen. Kruid met peper, een beetje zeezout en Provençaalse kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met geraspte kaas. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

 

TIP

1)     Je kunt ook vlezige tomaten gebruiken, al bevatten die opmerkelijk meer vocht. Hoe meer vocht er ontstaat tijdens het bakken, hoe weker het deeg wordt. Probeer daarom romatypes te gebruiken die doorgaans droger aanvoelen en dus geschikter zijn. 




Sitemap

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

Kookworkshop 24/03/2017

Koken met onbewerkte ingrediŽnten die een toevoeging zijn voor onze gezondheid en die vooral erg lekker zijn. Puur, eerlijk, lekker en gezond. Kom de lekkerste en gezondste recepten zelf uit proberen, tijdens deze GRATIS workshop.

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak