Exotische groenten

Groenten telen van buitenlandse (exotische) komaf

AMSOI Of mosterdkool.
Chinese losse bladkool met een pittige smaak. Lekker in salades en om te roerbakken. Zaaien onder glas of plastic van maart tot oktober, of buiten van half juli tot begin september.
Oogstbaar vanaf 5 weken na zaaien. Plantafstand 25 x 25 cm. Vorstbestendig.

AUBERGINE
Er zijn zoveel exotische groenten, zeker wat de aubergine betreft! 'Boulanger' (verkrijgbaar in wit met lila aders, paars en groen) is een typisch tropisch ras met lange, slanke vruchten.
Zeer gewild in de Indische en Surinaamse keuken. Voor een plek in de serre of een heel beschutte plek buiten. Zaaien vanaf januari tot april. Plantafstand 60 x 80 cm. TSOI-SIM Of tsoi-sam.

Een populaire exotische groente, bekend over de hele wereld. Zowel stengel, blad als bloemknop kunnen gegeten worden van deze groenten. Blad en stengel zijn pittig, de bloemen hebben een zoete smaak. Vanaf april in de volle grond. Niet verplanten maar uitdunnen op een plantafstand van 30 x 30 cm.

KOUSENBAND
De lange bonen van deze exotische groenten kunnen een lengte van 70 cm krijgen. Kweken in een serre, opbinden aan touwtjes of stokken. Binnen zaaien bij een temperatuur van 20-22 graden en na zo'n 4 weken in een serre uitplanten. Er is ook een niet-klimmende variant.

De planten worden 50 cm hoog en hebben bij uitzaai in juni een goede kans in de volle grond. MIZUNA Deze exotische Japanse groenten, nl bladkool komen oorspronkelijk uit China. Geschikt voor salade en om te roerbakken. De lange geveerde bladeren hebben een pikante smaak.

Zaaien van half april tot eind augustus. Plantafstand 24 x 40 cm. OKRA Geelbloeiende exotishe zomer groenten voor sauzen, soepen en stoofschotels. Worden veel gegeten in landen rondom de Middellandse Zee tot in het Verre Oosten.

Binnen voorzaaien vanaf half maart bij 21-22 graden en verden kweken in de serre. Plantafstand 50 cm. Planten kunnen twee meter hoog worden. KAN-KONG Waterspinazie, dagoeblad, ong choi en tsai zijn allemaal benamingen voor deze bekende exotische groenten in alle tropische landen.

Een bladgroente die wat betreft textuur tegelijkertijd doet denken aan spinazie en boontjes, omdat de bladstengel vrij dik en stevig is. Teelt in de serre of platte bak. De grond goed nat houden. Plantafstand 25 x 20 cm. PEPER Bijvoorbeeld 'madame jeannette'. Een aromatische hete peper die heel populair is in Suriname.

Deze exotische groenten hebben een wat blokvormig en gekreukeld uiterlijk. POI of basella. Een bladgewas met dikke bladstelen en waterig dik blad. Wordt bereid als spinazie. Wordt veel toegepast in de Surinaamse en Oosterse keuken. Teelt deze exotische groenten zomers buiten of onder glas. Vanaf maart warm voorzaaien en uitplanten op 30 x 20 cm. Maakt flink uitlopers. In de serre aan touwtjes opbinden. serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak