Voordelen plastiekfolie

Voordelen van plastiekfolie:

- De 'goedkoopste' serreconstructies.
- Relatief gemakkelijk verplaatsbaar.
- Ideaal als beschutting tegen de wind.
- Vlug opwarmen van de grond in het voorjaar zodat er vroeger kan geplant of gezaaid worden.
- Ideaal voor onverwarmd voorzaaien, zomerse groenteteelt of voor het overwinteren van groentegewassen.

Indien het esthetisch aspect iets minder belangrijk is en wanneer u een budgetvriendelijke oplossing zoekt, biedt de tunnelserre u in dit geval belangrijke voordelen. De tunnelserre bestaat uit een verzinkt stalen frame waarboven een stevige transparante folie wordt bevestigd. De tunnel is licht gebouwd en is hierdoor relatief gemakkelijk verplaatsbaar. Over het algemeen wordt in de tunnel in de aarde, in bloempotten of in bloembakken gekweekt. Het gebruik van tafels is hier uitzonderlijk. De tunnels bieden een ideale bescherming aan uw planten tegen de wind.

Folie
tunnels kunnen ook gebruikt worden voor het afharden van planten uit de (glazen) serre, het buiten sluiten van harde wind, het verwarmen van de grond in het voorjaar, enz. De vorstbescherming tijdens de winter blijft uiteraard beperkt. Om een maximum aan licht te behouden, moet de folie met regelmaat vervangen worden. De levensduur van de folie wordt vooral beperkt doordat UV-stralen uit het zonlicht het oppervlak beschadigen. Daarom moet u de folie, wanneer die niet wordt gebruikt, op een donkere plaats bewaren.

Reinigen doet u met lauwwarm water en een zachte zeep. Een andere zeer belangrijke factor i.v.m. de levensduur van de folie is de bevestiging: hoe strakker u de folie kunt aanspannen, hoe langer de folie goed blijft. Loszittende folie kan als zeil werken en door de beweging bij harde wind tegen de spanten schuren. Dit kan de oorzaak zijn tot een vroegtijdig einde van de plastic. We onthouden: plastiekfolie biedt heel wat voordelen. Licht is nog belangrijker dan warmte. Minder licht beperkt de plantengroei. Zelfs de teelt van jonge plantjes gaat moeilijk met beperkt licht. Vooral in de lichtarme seizoenen biedt een tunnel een ideale beschutting voor onze planten. serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak