plaats serre

Waar plaatsen we de serre?

Vroeger werd een serre als een louter functioneel onderdeel beschouwd en verstopt in een al even functionele en weinig aantrekkelijke moestuin.
Tegenwoordig wordt een serre harmonieus geïntegreerd in de tuin.

- in harmonie met uw tuin
- op een van de wind beschutte, zonnige plaats


We vermijden plaatsen met teveel schaduw: dit beperkt het aantal planten welke wij in de serre kunnen kweken. Een onbeschutte serre beschermt de planten te weinig tijdens de koele nachten en wordt duur om te verwarmen 

Indien mogelijk, plaatsen we de serre met de nok op de zuid-noord as: zo profiteren we maximaal van de warmte van de opkomende zon (de lange zijde is dus naar het oosten gericht). De positie van de raamopening is ook het best aan deze zijde. (met opening naar het oosten, westenwind de meest voorkomende wind in België en kan neerslag in de kas geven)

Wanneer de zon in het zuiden staat is deze in de zomer te fel, vandaar is onze gevel met de deur naar het zuiden gericht: dit is de kleinste zijde. Wanneer de zon in het westen staat is de warmte reeds verminderd.

De achterzijde van de serre wordt naar het noorden gericht. 

We zorgen voor een goede beschutting tegen de wind. Een haagje op voldoende afstand van de serre (kwestie van geen schaduw af te werpen op de serre) kan de voornaamste kracht van de wind breken.
Naast mogelijke schade aan onze serre door de wind, veroorzaakt koude wind zo'n 50 % van het warmteverlies in uw serre.

Een serre zal veel meer worden gebruikt en de planten zullen een betere verzorging krijgen als men er gemakkelijk in komt (vooral 's winters).
De serre moet dan ook gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit het huis - een serre geplaatst met een aluminiumfundering biedt u de mogelijkheid de serre later op een relatief gemakkelijke manier te verplaatsen (of zelfs mee te verhuizen in geval u van woonplaats verandert)

Meestal heeft men voor de plaats van de serre niet zoveel keuze als gevolg van de beperktheid van de tuin, de plaats van het woonhuis.
Hierbij komt nog eventueel de mogelijkheid van aansluiting van water en elektriciteit.

 
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak