Fundering serre

Welke fundering heeft een serre nodig?

De fundering voor een serre is van heel groot belang. Het is de fundering die uw serre beschermt tegen alle mogelijke druk vanuit de grond (grondwater dat opduwt door de vorst, verzakkingen tijdens droge periodes). Hier bieden wij u de keuze.
Of u maakt zelf een fundering: een gemetst muurtje, een gegoten betonfundering of een betonplatenfundering. Deze oplossingen zijn goed voor zover de fundering haaks wordt geplaatst, met een lichte helling over de lengte, en voldoende diep (tot onder de vorstgrens).

Het is heel eenvoudig zelf een fundering te maken. We delven een geul van 70 cm diepte (tot onder de vorstgrens). Deze wordt opgevuld met 25 cm grind. Giet daarna mortel (metselspecie) tot het grondniveau in geval u hier bovenop metselwerk (bakstenen) wenst te plaatsen. We kunnen uiteraard met behulp van een bekisting de mortel tot boven de grond brengen. Heel belangrijk is dat de buitenmaten van de fundering exact gelijk zijn aan de afmetingen van de serre (zie tekening 1).

Het basisprofiel van de serre past als dusdanig met deze fundering. Ons advies is om (aan de deur) altijd een kleine drempel te voorzien. Niettegenstaande dit een ongemak kan zijn bij het binnen- en buitengaan, biedt deze drempel een bescherming tegen binnenstromend regenwater. Met behulp van een klein brugje kunnen eventueel ongemakken vermeden worden (zie blz. 95 : oprijplank).

De fundering moet waterpas staan in de breedterichting (de gevels / de voor- en achterzijde). Het oppervlak van de fundering moet schuin aflopen (ongeveer 0.5 cm tot 1 cm per lopende meter), dit over de volle lengte van de serre zodat het regenwater kan wegvloeien (zie tekening 2). Belangrijk: kiest u om zelf uw fundering te maken, hou u aan de afmetingen van de serre: alle opgegeven afmetingen zijn de EXACTE buitenafmetingen van de fundering (zie tekening 1).

De bovenzijde moet perfect egaal (vlak) zijn. Controleer eveneens met de waterpas. Ten laatste is het eveneens heel belangrijk de fundering perfect haaks (hoeken van 90°) te plaatsen. Dit kan u controleren door overhoeks te meten met een stukje touw (zie tekening 3). Een alternatieve, goedkopere en veel eenvoudiger oplossing is de aluminiumfundering. Deze oplossing biedt u talrijke extra voordelen. - tijdsbesparend: deze fundering vervangt alle beton-, muur- of platenfunderingen - eenvoudige plaatsing: er is geen voorbereidend werk meer.

U plaatst de serre rechtstreeks op de aarde - het biedt u de mogelijkheid (later) uw serre met fundering gemakkelijk te verplaatsen - steeds geleverd met voldoende grondankers - de grond in de serre blijft in verbinding staan met de grond buiten de serre waardoor zouten en zuren gemakkelijker weggeleid kunnen worden
Er wordt een lichte helling voorzien over de lengte (+/- 0.5 cm/meter) opdat de goten beter aflopen. serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak