Voordelen polycarbonaat

De voordelen van polycarbonaat

- Extra isolatie met polycarbonaat: ideaal voor bijvoorbeeld het overwinteren van orchideeën.
- Geen glasbreuk: noch tijdens het transport, noch tijdens de montage.
- Geen risico: veilig tijdens de montage, veilig voor spelende kinderen.
- Meer isolatie: dankzij de dubbele wand, tot 40 % warmtebesparing ten opzicht van de enkelvoudige wand. De warmte-isolatie is opmerkelijk hoog wat positief is voor de energierekening.
- Gemakkelijk te transporteren en gemakkelijk te verplaatsen.
- Eenvoudige montage.
- De zonnestralen worden gefilterd.
- Een constantere temperatuur dankzij de hogere isolatiewaarde, waardoor de planten zich in een idealer klimaat bevinden, wat dan betere groeicondities creëert.
- Slagvast: de celstructuur en mechanische eigenschappen zorgen er voor dat de meervoudige polycarbonaatplaten uitermate slagvast zijn.
- Bestand tegen inslag van normale hagel, vallende takken, ballen, enz.
- Praktisch onbreekbaar. Deze slagvastheid verandert zo goed als niet in de tijd, noch bij vrieskou noch bij tropische hitte.
- Lichtdoorlatend: bij de plaatsing moet de UV-behandelde kant naar de zonnekant gelegd worden. De lichttransmissie bij helder polycarbonaat is 82 % (bij 6 mm dikke platen).
- Buigzaam en licht: een voordeel bij de manipulatie en plaatsing ervan. Dit heeft ook tot gevolg dat de draagstructuren en profielen niet zwaar hoeven te zijn.
- Een opmerkelijke beglazing: slagvast, veilig, licht in gewicht, goed isolerend en mooi ogend: ongetwijfeld de belangrijkste karakteristieken voor een beglazing.

Door de materiaalkeuze en bijzondere celstructuur verenigen polycarbonaatplaten al deze eigenschappen in zich. Deze platen zijn dan ook ideaal als dak- of wandbeglazing. K-waarde: 3,9 W/m².K voor 4 mm, 3,6 W/m².K voor 6 mm, 3,0 W/m².K voor 10 mm, 2,3 W/m².K voor 16 mm. De laatste jaren kent polycarbonaat een heuse opgang. Door de dubbelwandige platen kunnen we het klimaat gemakkelijker regelen en verkrijgen wij een betere isolatie: tot 40 % warmtebesparing t.o.v. enkel glas. Polycarbonaat is eveneens veiliger en haast onbreekbaar in geval van hagel, voetballen en spelende kinderen. Dankzij de polycarbonaat verlengen we het seizoen nog eens met een 4-tal weken doordat we vroeger kunnen starten. Zoals u vaststelt biedt polycarbonaat heel wat voordelen. serre
Sitemap

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

Kookworkshop 24/03/2017

Koken met onbewerkte ingrediŽnten die een toevoeging zijn voor onze gezondheid en die vooral erg lekker zijn. Puur, eerlijk, lekker en gezond. Kom de lekkerste en gezondste recepten zelf uit proberen, tijdens deze GRATIS workshop.

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak