Voordelen polycarbonaat

De voordelen van polycarbonaat

- Extra isolatie met polycarbonaat: ideaal voor bijvoorbeeld het overwinteren van orchideeën.
- Geen glasbreuk: noch tijdens het transport, noch tijdens de montage.
- Geen risico: veilig tijdens de montage, veilig voor spelende kinderen.
- Meer isolatie: dankzij de dubbele wand, tot 40 % warmtebesparing ten opzicht van de enkelvoudige wand. De warmte-isolatie is opmerkelijk hoog wat positief is voor de energierekening.
- Gemakkelijk te transporteren en gemakkelijk te verplaatsen.
- Eenvoudige montage.
- De zonnestralen worden gefilterd.
- Een constantere temperatuur dankzij de hogere isolatiewaarde, waardoor de planten zich in een idealer klimaat bevinden, wat dan betere groeicondities creëert.
- Slagvast: de celstructuur en mechanische eigenschappen zorgen er voor dat de meervoudige polycarbonaatplaten uitermate slagvast zijn.
- Bestand tegen inslag van normale hagel, vallende takken, ballen, enz.
- Praktisch onbreekbaar. Deze slagvastheid verandert zo goed als niet in de tijd, noch bij vrieskou noch bij tropische hitte.
- Lichtdoorlatend: bij de plaatsing moet de UV-behandelde kant naar de zonnekant gelegd worden. De lichttransmissie bij helder polycarbonaat is 82 % (bij 6 mm dikke platen).
- Buigzaam en licht: een voordeel bij de manipulatie en plaatsing ervan. Dit heeft ook tot gevolg dat de draagstructuren en profielen niet zwaar hoeven te zijn.
- Een opmerkelijke beglazing: slagvast, veilig, licht in gewicht, goed isolerend en mooi ogend: ongetwijfeld de belangrijkste karakteristieken voor een beglazing.

Door de materiaalkeuze en bijzondere celstructuur verenigen polycarbonaatplaten al deze eigenschappen in zich. Deze platen zijn dan ook ideaal als dak- of wandbeglazing. K-waarde: 3,9 W/m².K voor 4 mm, 3,6 W/m².K voor 6 mm, 3,0 W/m².K voor 10 mm, 2,3 W/m².K voor 16 mm. De laatste jaren kent polycarbonaat een heuse opgang. Door de dubbelwandige platen kunnen we het klimaat gemakkelijker regelen en verkrijgen wij een betere isolatie: tot 40 % warmtebesparing t.o.v. enkel glas. Polycarbonaat is eveneens veiliger en haast onbreekbaar in geval van hagel, voetballen en spelende kinderen. Dankzij de polycarbonaat verlengen we het seizoen nog eens met een 4-tal weken doordat we vroeger kunnen starten. Zoals u vaststelt biedt polycarbonaat heel wat voordelen. serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak