Automatische raamopener

Automatische raamopener:de serre verluchten

Deze openers vereenvoudigen aanzienlijk de temperatuurregeling van een serre. Alle met de hand bediend methodes zijn geheel afhankelijk van degene die ze bedient. Een langdurig afwezigheid, vergeetachtigheid, enz. kan het verlies van kostbare planten betekenen.

De automatische raamopeners werken op basis van een warmtegevoelige stof (olie). Deze olie zit in een cilinder, waarvan het ene eind door een zuiger is afgesloten en het ander eind dicht is. Bij verwarming zet de stof uit en drukt de zuiger weg. Door deze druk wordt het dakraam geopend. Als de stof begint af te koelen, vermindert de druk in de cilinder, en sluit het dakraam zich op basis van zijn gewicht.

De openers kunnen worden bijgesteld (afhankelijk van de gewenste temperatuur in de serre), door aan de tube te draaien. Hoe meer naar rechts, hoe kleiner het volume in de cilinder, hoe vlugger en meer het dakraam opent.

Advies: de automatische raamopeners worden tijdens de winter het best uit de serre gehaald. De openers werken pas vanaf 16° C. Een temperatuur welke in de winter zelden wordt gehaald. De openers kunnen beschadigd worden door de (nacht)vorst, met olie-verlies tot gevolg. serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak