Zonwering serre

Zonwering serre (schermen)

Om oververhitting van onze serre tegen te gaan, om bepaalde planten te beschermen tegen verbranding en verkleuring, om uitdroging van onze planten te vermijden, enz. is een goede afscherming van belang. Een overmaat aan zon kan in het voorjaar en de zomer de serre gemakkelijk te warm maken, waardoor de planten afsterven.

Het ideale is om de serre van buitenaf af te schermen, doch dergelijke systemen staan bloot aan vlugge beschadiging door wind en hagel. Daarom is het aangeraden van binnenuit te beschaduwen. Tijdens de zomer is de afscherming tussen de 40 à 50 % voor de meeste planten geschikt. Varens bijvoorbeeld vragen een afscherming tot 75 %, andere planten zoals cactussen vragen zo goed als geen afscherming.

U heeft volgende afscherm-mogelijkheden:

Kalken van de ruiten
- Zeer economisch
- Degelijke methode daar aan de buitenzijde aangebracht
- Minder praktisch om aan te brengen
- Moeilijk om te verwijderen
- minder esthetisch
- Het belangrijkste nadeel is dat bij donker, koel weer in de zomer de planten een gebrek krijgen van licht en warmte: de kalk kan niet 'zomaar eventjes' verwijderd worden op dergelijke dagen.

Schaduwdoeken
- Verschillende materialen verkrijgbaar.
- De groene schaduwdoeken (welke eveneens dienst kunnen doen als wind-en zichtscherm) worden met behulp van snapshots bevestigd aan de glasroedels.
- De doeken kunnen op een heel eenvoudige manier - ook tijdelijk - verwijderd worden.

We onthouden
- licht is van vitaal belang voor onze planten
- hoe meer licht, hoe gezonder en krachtiger onze planten en bloemen
- weinig licht, zelfs in combinatie met veel warmte, verzwakt de planten.

In een serre is de verluchting beperkter en is het ook warmer. Men moet dus regelmatig verluchten. Het gebruik van een automatische raamopener is hiervoor de ideale oplossing. Werkt zonder elektriciteit serre

Zonwering serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak