Werktafels serre

Rationaliseer de ruimte: plaats werktafels in uw serre

Gezien de beperkte ruimte binnen onze serre is het heel belangrijk de schikking (inrichting) in de serre goed te bestuderen vooraleer van start te gaan. Werktafels zijn heel nuttig voor het zaaien en opkweken van plantjes, het verspenen, verpotten en om stekjes te snijden. Daarnaast kunnen we de werktafels en/of schappen gebruiken voor het exposeren van onze bloemen en planten. De planten krijgen op deze wijze meer licht en bovendien hoeft u zich niet te bukken.

De ideale hoogte van de werktafels schommelt tussen de 75 en 95 cm. Naast de vaste tafels (welke bevestigd worden aan de wanden de serre) kan het eveneens nuttig zijn losstaande tafels te gebruiken, vooral wanneer de tafels slechts kortere periodes worden benut. Tafels met vaste bodem zijn minder aangeraden wegens teveel lichtverlies en te weinig luchtcirculatie. Aan te bevelen zijn de tafelconstructies waarbij kweekbakjes of kortere plankjes los in het frame worden geplaatst.

Telkens een stuk 'tafel' niet meer benut wordt, wordt het bakje of plankje verwijderd, waardoor we een maximum van licht verkrijgen onder de tafelconstructie. Houten bladen zijn minder aan te bevelen: zij kunnen gemakkelijker last van schimmels krijgen. Aan te bevelen zijn eterniet- of kunststofplaten. U kunt ook naderhand nog werktafels of schappen inbouwen, dit met behulp van hamerkopbouten. Eén halve draai en de klus is geklaard.

Een werktafel op de achterzijde van de serre, op het einde van het looppad is ons inziens de meest efficiënte en ruimtebesparende plaats, waarbij een minimum van licht wordt verloren. serre

Werktafels serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak