Zelf groenten kweken

Welk deel van de tuin maken we vrij voor het zelf groenten kweken ?

Groenten stellen zeer specifieke eisen aan hun groeiomgeving. Men zal de tuinserre zo moeten inrichten, dat de gewassen én de tuinliefhebber er goed uit de voeten kunnen. Bezint eer gij begint.

Wie overweegt zelf groenten te kweken moet goed beseffen dat deze gewassen veel licht, lucht en beschutting nodig hebben om gezond en krachtig op te groeien. Plaats daarom uw serre op het zonnigste plekje van uw tuin. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de nutsgewassen ten minste vijf uur per dag door de zon beschenen moet worden. Wie genoodzaakt is om zijn serre op een minder zonnig hoekje te plaatsen, zal zich in de gewaskeuze moeten beperken. In een dergelijke serre is alleen plaats voor de sterkste onder de groenten en kruiden.

Zoals gezegd, de nutsgewassen hebben veel lucht voor een gezonde groei nodig. In ons winderig klimaat is dat doorgaans geen probleem. Sterker nog, hun groei wordt dikwijls benadeeld door de gure noorden- en westenwinden. Daarom is het ideaal de groenten in een serre te kweken. Het zelf groenten kweken zal u in de serre heel wat plezier geven. serre

Zelf groenten kweken
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak