Aankoop groeilamp

Aankoop groeilamp

Een groeilamp geeft planten die te weinig daglicht krijgen voldoende licht voor een sterke plantengroei. Waarop letten bij de aankoop van een groeilamp voor planten?
 

 • Het vermogen
 • De kleurtemperatuur
 • Het aantal branduren
 • Het energielabel
 • Het vermogen houdt rechtstreeks verband met het verbruik dat in kilowattuur (kWh) of duizend watt per uur wordt uitgedrukt. Hoe lager het vermogen van een lamp, hoe minder energie ze verbruikt. Er bestaan ook energiesparende groeilampen om boven je plantjes te hangen. Lux is de hoeveelheid licht die door een bepaalde oppervlakte wordt opgevangen (1 lux = 1 lumen/m²).

  Nuttige informatie: het lichtspectrum van de groeilamp heeft een invloed op de kwaliteit van de plantengroei. Let bij de aankoop van een groeilamp er ook op of de lamp onmiddellijk boven de groeiende planten mag hangen.

  Lichtbehoefte stijgt met de leeftijd. Een kind van 10 jaar heeft 175 lux nodig om te lezen, een persoon van 40 jaar 525 lux en iemand van 60 jaar 2500 lux. Lux is de hoeveelheid licht die door een bepaalde oppervlakte wordt opgevangen. serre
  Sitemap

  UZ GENT en ACD werken samen in het kader van de therapeutische tuin! 09/05/2016

  Aan de afdeling revalidatie van het UZ Gent werd vorig jaar een ACD Prestige serre geplaatst. Een rolstoelvriendelijke serre waar de patiŽnten kunnen moestuinieren. Werken in de moestuin maakt deel uit van het revalidatieproces.

  ACD in het ecodorp van beurs Hof & Huis 09/05/2016

  Bezoek ACD op Hof & Huis te Aartrijke ...

  ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak