Aankoop groeilamp

Aankoop groeilamp

Een groeilamp geeft planten die te weinig daglicht krijgen voldoende licht voor een sterke plantengroei. Waarop letten bij de aankoop van een groeilamp voor planten?
 

 • Het vermogen
 • De kleurtemperatuur
 • Het aantal branduren
 • Het energielabel
 • Het vermogen houdt rechtstreeks verband met het verbruik dat in kilowattuur (kWh) of duizend watt per uur wordt uitgedrukt. Hoe lager het vermogen van een lamp, hoe minder energie ze verbruikt. Er bestaan ook energiesparende groeilampen om boven je plantjes te hangen. Lux is de hoeveelheid licht die door een bepaalde oppervlakte wordt opgevangen (1 lux = 1 lumen/m²).

  Nuttige informatie: het lichtspectrum van de groeilamp heeft een invloed op de kwaliteit van de plantengroei. Let bij de aankoop van een groeilamp er ook op of de lamp onmiddellijk boven de groeiende planten mag hangen.

  Lichtbehoefte stijgt met de leeftijd. Een kind van 10 jaar heeft 175 lux nodig om te lezen, een persoon van 40 jaar 525 lux en iemand van 60 jaar 2500 lux. Lux is de hoeveelheid licht die door een bepaalde oppervlakte wordt opgevangen. serre
  Sitemap

  Hotel -en toerismeschool Spermalie kweekt in een ACD serre 17/06/2016

  Koken met oogst van eigen kweek! Uit de grond op het bord... Hotel -en toerismeschool Spermalie heeft 2 ACD serres staan...

  Juni in de tuinserre 08/06/2016

  Een van mijn meest favoriete tuinbezigheden is om met regenweer wat in de serre te prutsen. In het begin van deze maand is de tas thee die ik meestal meeneem nog niet half als ik rond ben met het dieven en opbinden van de tomaten, maar later op de maand ben ik na gedane arbeid al toe aan een tweede.

  ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak