Waterkers kweken
Wist je dat waterkers zoveel vitamine C bevat als tien appels, meer calcium dan melk en ook nog een hele boel vitamines en antioxydanten. En Bovendien is het nog lekker ook! Tal van vitamines De rauwe waterkers is zeer rijk aan vitamines. Namelijk vitamines A, C, E, en K, B1 en B6. Waterkers bevat ook veel jodium, ijzer, calcium, caroteen, magnesium, mangaan en foliumzuur.
Variërende groente
De gekookte en fijngehakte stengels geven een ondersteunende smaak aan de bereidingen, terwijl de fijngehakte blaadjes pittigheid en kleur geven aan het gerecht. Ook voor sauzen en soepen is waterkers ideaal. Het heeft meer kleur en smaak aan de soep. serre
Enkele gerechten waarbij waterkers een lekkere aanvulling heeft:
Helende werking
De Latijnse naam voor waterkers is nasturtium officinales. Waterkers is één van de oudste groenten en ook één van de eerste groenten die als heilzaam werd beschouwd. De plant werd gebruikt om bloedaandoeningen te behandelen. Ook werd waterkers vroeger gegeten om lever- en nierziektes te genezen en om nierstenen op te lossen.
Zaaien en oogsten