Witloof in het seizoen

Gezonde groente

Witloof is één van de gezondste groenten die er bestaan. De groente bevat heel wat mineralen en weinig calorieën. Witloof is één van de meest gegeten Belgische groenten. De leiders onder de groenten zijn wortelen, tomaten en ajuinen. Witloof is een typisch Belgische groente. Het ontstaan van witloof Bijna tegelijkertijd met het ontstaan van België is ook witloof ontstaan.

Er was iemand uit Brussel die toevallig ontdekte dat afgedekte wortelscheuten van cichoreiplanten een onnavolgbare smaak gaven. De kweek van witloof speelt zich vooral af in de provincies Brabant en West-Vlaanderen. Vroeger was witloof echt seizoensgebonden, maar vandaag de dag kan je de groente het hele jaar door kweken. Voor witloof dien je te beschikken over stikstofarme grond.

Populaire groente

Witloof is zeer populair in België. We eten jaarlijks gemiddeld 7 kilo witloof per inwoner. Velen voorspellen witloof een grote toekomst en dat het zeker niet zal verdwijnen in ons gamma van groenten. Met witloof kan je ook heel wat gaan variëren. Je kan witloof rauw eten, of je kan witloof gaan stoven en karameliseren. serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak