Zomerbloemen

Geen tuin, terras of balkon kan zonder de 1- en 2-jarige planten die van het vroege voorjaar tot ver in het najaar bloeien. Een deel van 1-jarige planten wil graag binnen worden gezaaid en opgekweekt. De rest kan buiten op een apart bedje, in de border of in potten en bakken worden gezaaid. Ook de 2-jarige planten zaait u buiten.

Voorzaaien in kweekbakken

De 1-jarige planten die warmte nodig hebben om te kiemen, kunnen van februari tot half april binnen worden gezaaid. Vul pot, bak, kistje of kamerserre met zaai- en stekgrond. Daarna dient de grond natgespoten te worden. Verdeel de zaden en dek af met dun laagje grond. Leg er een glasplaat over en verpak in een plastic zak (opblazen en sluiten ) of zet de kap op de serre.

Zet op een plaats met een temperatuur tussen 18 en 22 graden en lucht af en toe om schimmelvorming te voorkomen. Zijn de zaden gekiemd, haal de bescherming er dan steeds vaker af. Hebben de jonge plantjes twee paar blaadjes, dan wordt het tijd om ze voorzichtig uit de grond te halen en ze een eindje uit elkaar te planten. Laat de plantjes vanaf eind april wennen aan de buitentemperatuur door ze elke dag wat langer buiten te zetten. Vanaf half mei kunnen ze buiten blijven. zonnebloem serre

Zomerbloemen
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak