Witte vlieg

Witte vlieg

De witte vlieg is een plaag, die in de serre onder controle kan worden gehouden door de planten voldoende ruimte te geven en de ventilatie open te zetten zodat natuurlijke vijanden mee kunnen helpen (spinnen vangen veel witte vlieg in hun web, dus haal ze niet weg) Een handig hulpmiddel bij het verluchten van de serre is de automatische raamopener .

Zet planten, aangetast door de witte vlieg, in de zomer buiten, want witte vlieg houdt er niet van om aan weer en wind te worden blootgesteld. Een bruikbare truc om de witte vlieg te bestrijden, is om overgebleven zaailingen van Nicotiana in potten te zetten en deze als lokaas naast aangetaste planten te zetten. Zodra de Nicotiana's vol zitten met witte vlieg kunt u deze planten gewoon weggooien. Het meest effectieve middel is een biologische bestrijding met de minieme sluipwesp Encarsia formosa.

Om effectief te zijn heeft deze wesp echter hoge nachttemperaturen nodig dus u kunt hem alleen in de zomer gebruiken om de witte vlieg te bestrijden, tenzij uw serre verwarmd is. De serreplanten die het meeste last hebben van de witte vlieg zijn tomaten en fuchsia's. beluchting serre serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak