Tomaten dieven

Hoe dieven? 
Onderstaande foto's tonen stap voor stap wat je moet doen:

Stap 1  Stap 1
Stap 2  Stap 2
Stap 3  Stap 3
Stap 4  Stap 4
Stap 5  Stap 6

Het nut van tomaten dieven

Tomaten vormen eerst een centrale stengel die langs een stok of snoer naar boven wordt geleid. 

Naarmate de plant groeit en de bladeren uitlopen, komen er ook zijstengels uit de bladokselstevoorschijn. Wanneer we die laten doorgroeien, zou een weelderig struikgewas ontstaan, waarin de vruchten als gevolg van verdringing en gebrek aan licht slechts matig zouden groeien. 

Bovendien hebben schimmelziekten, zoals de plaag, in het dichte bladervlechtwerk meer kans om zich uit te breiden, vooral bij vochtig zomerweer. 

Om goed te gedijen hebben tomaten luchtige groeivoorwaarden nodig en zeker veel licht om groot te worden en te rijpen. Ook voor de aromavorming speelt licht een beslissende rol. Om die redenen worden de zijscheuten uit de bladoksels afgebroken, het dieven van tomaten

Zogenaamde dieven of okselscheuten stelen onnodig veel energie aan de moederplant. Wacht niet te lang met tomaten dieven. Hoe jonger de wilde scheuten, des te makkelijker ze kunnen worden weggenomen en des te kleiner de achterblijvende wonden zijn, wat snelle genezing bespoedigt. 

Volgende verzorgingsstap na het dieven van tomaten: de toppen innijpen . Vruchtdragende groenten zoals tomaten, komkommer, pompoenen en courgettes kunnen tot in het oneindige doorgroeien en voortdurend nieuwe vruchten vormen. 

Door het feit dat de dagen naar de herfst toe korten worden met steeds minder zonlicht en lagere temperaturen tot (onder) nul, wordt de groei van de planten die niet winterhard zijn een halt toegeroepen. Dan hangen er nog veel groene of onrijpe vruchten aan de planten, die niet meer kunnen worden gebruikt. Daarom nijpen we voor eind augustus de toppen in, zodat de vruchten die zich al gevormd hebben, tijdig kunnen rijpen. tomaten kweken serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak