Moestuinieren met 9 vakjestuin

Moestuinieren met 9 vakjestuin

Moestuinieren met 9 vakjestuin is overzichtelijk, vraagt weinig onderhoud en geeft een optimale opbrengst. Ideaal voor beginners, kinderen en mensen met weinig tijd. Door zijn geringe afmeting past de 9 vakjestuin zelfs op een balkon. Een gewone moestuin vraag nogal wat onderhoud. Alleen al de grondbewerking en het onder controle houden van onkruid kost heel wat uren. In de 9 vakjestuin is moestuinieren veel eenvoudiger. Spitten is niet nodig, er wordt enkel af en toe wat compost toegevoegd. Onkruid kan onmiddellijk worden verwijderd. De 9 vakjestuin is heel overzichtelijk; door de indeling in vakken is direct te zien wat een zaailing is en wat onkruid. Er kunnen tot 9 verschillende soorten groenten worden gekweekt. Er kunnen zowel groenten als kruiden worden gekweekt, afwisselend met bloemen. Een minimoestuintje oogt ook zeer decoratief.

Wat moet je doen?

De juiste plaats

Om te moestuinieren wordt de 9 vakjestuin op een zonnige, beschutte plek geplaatst. Er is minstens zes uur zon per dag nodig, zowel in het voorjaar als in het najaar. De 9 vakjestuin kan direct op de aarde of op verharding worden geplaatst.

Welke grond

Groenten groeien het best in een voedzame, vochtige en luchtige grond. Potgrond bevat te veel voedingsstoffen om in te zaaien; de zaden kunnen verbranden. Een goede grond is een mengsel van gelijke delen kokosvezel, compost en vermiculiet of tuinaarde, compost en scherp zand. Het laatste mengsel zal, door de aanwezigheid van zand, minder goed vocht vasthouden tijdens het moestuinieren.

Zaaien

Er kan bij gunstig weer buiten worden gezaaid vanaf april. Vorstgevoelige planten worden voorgezaaid in de serre. Vanaf half mei worden ze in de 9 vakjestuin uitgeplant. Vanaf mei zijn veel groenten en eenjarige kruiden als plugplantjes te verkrijgen. Bij het rechtstreeks zaaien in de 9 vakjestuin wordt het best in vierkanten gezaaid. Er moet rekening worden gehouden met de vooropgelegde tussenafstand van de plantjes om optimaal te moestuinieren met de 9 vakjestuin.

Verzorging

De aarde moet voldoende vochtig blijven na het zaaien. Onkruid en ongedierte wordt onmiddellijk verwijderd. Na het rechtstreeks zaaien in de 9 vakjestuin is uitdunnen minder nodig. De groente moet op tijd worden geoogst. Jonge groenten zijn veel lekkerder dan te laat geoogste groenten. Als een vak leeg is, kan er na het toedienen van compost kan er opnieuw met moestuinieren worden begonnen. Vruchtwisseling is hier van groot belang, door vruchtafwisseling geraakt de bodem niet uitgeput en vermindert de kans op ziekten en plagen. moestuin voor kinderen vruchtwisseling 9 vakjestuin exotische groenten serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak