Knoflook kweken

Knoflook

Kweken van knoflook

Knoflook wordt op een zonnige, beschutte plaats gekweekt. Deze groente eist, tijdens het kweken, een bodem met een sterk vochthoudend vermogen. Het vochthoudende vermogen kan verhoogd worden door toevoeging van compost. In maart en oktober kunnen knoflookteentjes worden geplant. De teentjes worden best aangekocht in een zaadhandel of tuincentrum. Knoflook uit de winkel komt vaak uit warme streken en zal in ons klimaat niet goed groeien. De teentjes worden 5 cm diep geplant met een tussenafstand van 25 cm. De knoflookteentjes zullen in het voorjaar uitlopen met lange, smalle bladeren. Onder de grond wordt een nieuwe bol gevormd die eind juni, begin juli zal worden geoogst.

Knoflookextract tegen de wortelvlieg

Snijd een grote gekweekte knoflookbol klein en giet er 1 l kokend water overheen. Laat het mengsel 24 uur staan en gebruik het onverdund op een bed met worteltjes. Door de geur blijven wortelvliegen op afstand en zetten ze geen eitjes af aan de voet van de planten.

Knoflookgier

Snijd 10 gekweekte knoflookbollen fijn en giet er 2 l kokend water over. Laat afkoelen en voeg nog eens 5 l koud water toe. Laat staan tot de massa begint te gisten. Giet uit over de grond om te voorkomen dat schimmelsporen in de grond kunnen overleven. Dit middel zou ook een versterkend effect op planten hebben. De sterke geur van knoflook verdwijnt na het kauwen op een takje peterselie. Bronnen: Fresh, 2011 serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak