Pepers

Pepers

Capsicum species Pepers behoren samen met tomaten tot de familie van de nachtschadigen (Solanaceae). Ze worden als eenjarige geteeld, sommige kunnen als meerjarige worden geteeld. Pepers zijn warmteminnende groenten en hebben een sterke groei bij een temperatuur van 30 tot 35įC. Ze worden bij voorkeur op een zonnige plaats in de serre gekweekt. De bodem moet voldoende luchtig zijn en de nodige organische voeding bevatten. Er bestaan twee types van pepers, de zoete en de hete peper. Ze bestaan in verschillende kleuren en vormen. Er bestaan gele, oranje, groene of witte pepers. De zachte paprika behoort ook bij de pepers. Het zaaien van pepers kan vanaf februari. Vroeger zaaien veroorzaakt langgerekte zaailingen omdat ze op zoek gaan naar licht. Enkele uren voor het zaaien worden de zaadjes geweekt in water. Geweekte zaden zullen gemakkelijker kiemen. Zaden die tijdens het weken gaan drijven, worden verwijderd. Na het zaaien moet de grond vochtig worden gemaakt. Te natte zaaigrond verhoogt het risico op schimmels en verlaagt de kans op het kiemen. Het kan tot twee weken na het zaaien duren dat de pepers kiemen. Het kiemen is vooral afhankelijk van de temperatuur. Pepers kiemen het beste bij een temperatuur tussen de 25įC en 30įC, na het opkomen van de zaailingen volstaat een temperatuur van 20įC tot 25įC. Als de zaailingen boven de grond zijn verschenen, hebben ze vooral veel licht nodig. Het is belangrijk om ze op een zonnige plaats te zetten, maar als ze te dicht bij het raam staan is er kans dat ze verbranden. Wanneer de pepers hun tweede paar echte blaadjes hebben ontwikkeld, kunnen ze worden verpot naar grotere potjes. De planten kunnen vanaf half mei worden uitgeplant. De meest gekweekte pepers zijn de Capsicum annuum en Capsicum frutescens, deze laatste is een struikpeper waarvan onder andere de tabascosaus wordt gemaakt. Bij het bereiden van pepers moet het contact met de ogen worden vermeden. Dit kan een branderig gevoel geven. De peper die tijdens het kweekproject van ACD wordt gekweekt is de tabascopeper. serre




Sitemap

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

Kookworkshop 24/03/2017

Koken met onbewerkte ingrediŽnten die een toevoeging zijn voor onze gezondheid en die vooral erg lekker zijn. Puur, eerlijk, lekker en gezond. Kom de lekkerste en gezondste recepten zelf uit proberen, tijdens deze GRATIS workshop.

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak