Aankoop serre

Een serre aankopen?

Een serre is een fantastische extra kamer, waarin je je heerlijk kunt terugtrekken, omringd door kuipplanten en jong zaaigoed.

Een serre van tegenwoordig maakt al je dromen waar: hij geeft de tuin iets extra's, het tuinieren een dimensie meer en is ook nog een heerlijk lichte, zonovergoten extra woon- of hobbyruimte, waarmee het buitenseizoen aanzienlijk te vervroegen en te verlengen is. De aankoop (investering) dubbel en dwars waard dus.

Waarop moet je letten als je een serre wilt aanschaffen?

- op het zuiden ideaal

De beste standplaats voor een serre: uiteraard in de zon, maar ook beschut en windvrij. Om maximaal te profiteren van de warmte zet je hem met de nok van het noorden naar het zuiden.

- fundering belangrijk

Een fundering beschermt een serre tegen het grondwater en verzakkingen. Je kunt meestal een kant-en-klare fundering bij de serre bestellen. Zorg ervoor dat de fundering over de hele lengte vlak is of met een lichte afloop richting de regenton (checken met een waterpas) en stabiel ligt (niet kan verzakken)

- vergunning nodig?

Een vergunning is in de meeste gevallen niet nodig.

- hoe groot?

Het ligt eraan waarvoor de serre gaat worden gebruikt, maar over het algemeen kun je stellen: hoe groter de serre, hoe kleiner de temperatuurschommelingen en hoe makkelijker het is om goede resultaten met planten te behalen. Daarnaast geldt: de breedt van de serre is belangrijker dan de lengte: het pad blijft even breed, maar je krijgt meer kweekruimte. Eenmaal de serre werd aangekocht kunnen we starten met zaaien, zorgen, verpotten, en ook: ontspannen! serre
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak