vegetarische voeding

Breng je vegetarisch leven op smaak en kweek zelf je groentjes!

In 2004 toonde de nationale voedselconsumptiepeiling aan dat Belgen te veel vlees op hun menu zetten en te weinig groenten en fruit. Een vegetarische levensstijl is voor velen de ideale oplossing om aan hun gezondheid te werken.

Vegetarische voeding

Vegetarische voeding heeft in ieder geval al een paar sterke troeven, de meest voor de hand liggende troef is dat er meer groenten en fruit op je bord liggen natuurlijk. Een andere troef is de vermindering van de totale vetinname en meer zelfs, er is een verbetering van de kwaliteit van de ingenomen vetten. Groenten en fruit zorgen ook voor meer antioxidanten en meer mineralen. Kortom een vegetarische levensstijl kan dus een enorme boost betekenen voor jouw gezondheid. 

Vegetarische voeding: kopen op kweken?

Vegetarisme
gaat gepaard met de aankoop van veel groenten en fruit. Deze inkopen kunnen echter duurder zijn dan je verwacht, maar als je zelf je groentjes kweekt spaar je veel geld uit en bovenal zijn de groenten voedzamer en lekkerder. Zelf je tomaten, worteltjes en tuinkruiden kweken is ook plezanter. Je bent bovenal zeker van wat je op jouw bord krijgt.

Kweken hoeft immers echt niet moeilijk te zijn. Iedereen die kweekt, kweekt tegenwoordig in een handomdraai zelf hun eigen tomaten, sla, wortels, paprika’s, aardbeien

Dit kan je in een moestuin doen, maar in ons Belgenlandje ben je meteen beperkt in mogelijkheden. Vandaar dat het gebruik van een kweekbak, tomatenserre en/of serre wel aan te raden is. Voor ieder budget is er wel iets te verkrijgen. Heel het jaar door groenten kweken. Sommige mensen hoor je al denken “leuk, maar daarvoor heb ik geen plaats genoeg thuis”. Niet getreurd, er zijn ook compacte modellen te verkrijgen voor in een kleine tuin, op een terras. Zelfs kamerserres kunnen gewoon in de keuken geplaatst worden, waardoor tuinkruiden en dergelijke bij wijze van spreken meteen de pan in kunnen. Zelf je groentjes kweken als vegetariër is dus makkelijker dan je denkt. 

Breng je vegetarisch leven dus op smaak en kweek zelf je groenten.  

Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak