Peterseliewortel

Deze variëteit van peterselie wordt gekweekt voor de lange penwortel. De smaak kan je vergelijken met die van pastinaak en knolselderij. Hij lijkt dan ook sterkt op een kleinere versie van pastinaak.

De wortel bevat veel vitaminen. Onder andere vitamine B en C. Daarnaast bevat het ook caroteen en calcium.

Men gebruikt peterseliewortel het meest in soepen, maar ook in stamppotten. Wij raden aan om hem eens te grillen: erg lekker!

De blaadjes aan deze wortel kan je op dezelfde manier gebruiken als bladpeterselie.
Misschien kunt u deze wortel niet in elke winkel terugvinden. Hem kweken in een serre is dus de boodschap!

Best zaait u de wortel tussen maart en juli. In oktober kunt u dan beginnen genieten van deze overheerlijke peterseliewortel. Peterselie heeft veel warmte nodig om te ontkiemen. Dit kan een 4 tot 6 weken duren. Daarom deze tip: week de zaden een nachtje in warm water. Om te ontkiemen, heeft peterselie licht nodig. Leg daarom maar een dun laagje zand of zaaigrond op de zaadjes. De planten moeten ongeveer 15 cm van elkaar staan om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Je kan natuurlijk ook voorzaaien. Dit doe je best met een verwarmd vensterbankkasje. Hou er wel rekening mee dat het zaaisel relatief vochtig moet blijven.




Sitemap

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

Kookworkshop 24/03/2017

Koken met onbewerkte ingrediŽnten die een toevoeging zijn voor onze gezondheid en die vooral erg lekker zijn. Puur, eerlijk, lekker en gezond. Kom de lekkerste en gezondste recepten zelf uit proberen, tijdens deze GRATIS workshop.

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak