Palmkool

Familie van andere kolen als Broccoli, boerenkool en koolraap. Misschien kent u hem onder de naam zwarte kool. Men heeft deze naam geven door zijn donkergroene, bijna zwarte bladeren.

Palmkool komt erg hoog (ongeveer een meter). De bladeren hebben dezelfde vorm als boerenkool. Nog een groot voordeel van deze kool: u kunt hem in elke grondsoort laten groeien.

Hoe kunt u hem gebruiken?
Het blad kunt u koken en roerbakken. Net als u me spinazie doet. Sommige delen van de bladeren zijn wat taaier, zoals de nerf. Die haalt u er het best uit.

Uit recent onderzoek blijkt dat de palmkool kanker kan bestrijden. Het vangt vrije radicalen die  tot verschillende ziektes kunnen leiden. Ziektes als: kanker, diabetes, hart- en vaatziekten,…




Sitemap

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

Kookworkshop 24/03/2017

Koken met onbewerkte ingrediŽnten die een toevoeging zijn voor onze gezondheid en die vooral erg lekker zijn. Puur, eerlijk, lekker en gezond. Kom de lekkerste en gezondste recepten zelf uit proberen, tijdens deze GRATIS workshop.

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak