Salie

Salie behoort tot de lipbloemenfamilie. Net als munt, tijm, basilicum,... Het blad en de bloemen worden gebruikt in de keuken.

Deze plant kan je ook gebruiken om je tuin of huis mee te verfraaien. Het is een prachtige plant! Ook vlinders zijn er dol op.

Hoewel je dit kruid gedurende het volledige jaar kan gebruiken, raden we het toch meer aan voor de herfst en winter. We doen dit, omdat het perfect samen gaat met wat we eten in die periode. Zoals stoofpotjes, aardappelgerechten, hartige taarten,... 


Heb je meerdere kruiden in je keuken staan? Plaats hem dan bij oregano en bonenkruid!   

Salie zaaien  
Je begint best salie binnenshuis te planten (temperatuur 15-20°C). Na de vorst kan je ze dan buiten planten, zowel in potten als in volle grond. Hou rekening met een afstand van 50 cm om de salie optimaal te laten ontwikkelen.  In april kan je salie gaan snoeien. Snij wel niet in het hout! (net als bij lavendel). In het najaar snoei je hem in vorm. Niet terugsnoeien, anders is hij niet meer beschermd tegen de koude.

Stekken
Salie kan zich niet van zelf vermeningvuldigen. Daarom is het nodig te stekken als je meer salie wilt. Dit doe je best in mei/juni. Snij enkele stekken en zet ze in zaaigrond met wat compost.
Salie plaats je best in de zon of halfschaduw. 
Sitemap

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak