coeur de boeuf

22/09/2012
coeur de boeuf beste Angelo, 
Ik zou volgend jaar zelf eens willen tomaten zaaien, ik heb de zaadjes van mijn "coeur de boeuf" planten verzameld en gedroogd volgens je aanbevelingen ergens heb ik iets gelezen van jou waarin je zegt dat men niet van alle soorten zaden kan zaaien ivm F1 selectiezadendaarom mijn vraagje, kan ik coeur de boeuf zelf zaaien zonder kwaliteits of opbrengstverlies, of koop ik beter een nieuw zakje zaden ik heb nog een tweede vraagje nl. dit jaar heb ik enorm last van witte vlieg op mijn tomaten in de serre, ik ben niet zo'n voorstander van chemicaliën spuiten, gisteren las ik op het net dat een tabaksplant planten in de omgeving van je tomatenplanten soelaas zou brengen, heb je daar weet van?
alvast bedankt voor je antwoordje 
mvg Gilbert Clabau

Dag Gilbert,
Wat fijn dat je zelf aan de slag wil met het zaaien van tomaten!
Het is inderdaad zo dat je F1 hybrides beter niet opnieuw zaait. Je kan ze zaaien, maar dan brengen ze niet opnieuw de soort voor die jij in eerste plaats wou. Als je ze zelf elk jaar opnieuw wil zaaien, dan moet je voor zaadvaste rasse kiezen. Coeur de Boeuf is oorspronkelijk een zaadvast ras dat je jaar na jaar opnieuw kan zaaien. Als je het internet afschuimt kom je vast en zeker wel een leverancier tegen die je de zaden kan bezorgen.
Witte vlieg is vaak een probleem. Ze vormen niet echt een bedreiging maar leuk is het niet. Ze brengen hele troepen vervelende vliegjes voort en dat kan niet de bedoeling zijn. Tabaksplanten of Nicotinia doet het inderdaad prima tegen witte vlieg. Maar helemaal uitsluiten kan je nooit. Een alternatief zijn gele vangstrips. Een geel bordje dat je in de kas moet hangen. Geel werkt aanlokkelijk voor die vliegjes en met het klevende spul dat eraan hangt blijven ze allemaal hangen. Ook erg handig! Alvast heel veel succes!   Terug ...

Vragenuurtje Angelo Dorny

Het vragenuurtje met Angelo Dorny werd afgesloten.

Vragenuurtje Angelo Dorny

ACD heeft ook aan haar gedacht 07/03/2019

Na de man cave is er nu ook de She Shed.

Kom zeker eens langs in onze nieuwe showroom 25/10/2017

ACD serres: Serre - hobbyserre - kweekbak